Vilket lån ska man välja som student?

Konsolidering av studielån är ett sätt för akademiker att ha alla sina studielån kombinerat i ett lån. Detta lån hanteras av en borgenär. Kreditgivaren betalar de flera lånen i sin helhet, vilket innebär att studenten ska betala för ett nytt lån. Studenter behöver inte längre betala flera studielån med separata faktureringscykler, datum eller räntor. De har nu ett lån och en ränta som ska betalas till en borgenär.

 

Företag som erbjuder konsolidering av studielån – Hur man väljer rätt för dig

När man överväger lånekonsolidering borde man göra lite forskning. Förstå först villkoren för överenskommelse, månatliga betalningar och räntor för varje lån och borgenär innan du letar efter ett lånekonsolideringsföretag eller program. När du väljer ett företag eller program, gör det till en uppgift att jämföra bästa smslån hos dem, känna till deras villkor för överenskommelse, räntor och skyldigheter. När du väl har valt ett företag eller ett program du känner till är det lämpligt för dig att ge dem den information du samlat in.

Det finns federala och privata studentlånskonsolideringar. Federal Student Loan tillåter en student att få alla sina federala lån kombinerat till ett nytt lån.

 

Regeringen tillhandahåller federala program som:

o Det federala familjeutbildningslånsprogrammet (FFEL). FFEL kommer snart att ersättas av direktlånsprogrammet och Pell Grant och Federal Direct Student Loan Program (FDLP). Dessa program tillåter studenter att få sina lån från Stafford Lån, Federal Perkins Lån och PLUS Lån kombinerat till ett federalt lån. Dessa är lån med fast ränta som backas upp av den amerikanska regeringen, och erbjudas studenter och föräldrar.

 

o Federal Direct Student Loan Program (FDLP) skapades av U.S. Department of Education i syfte att hjälpa föräldrar och elever med sina lån.

 

Privatkonsolidering kombinerar privata studielån till ett nytt lån. Innan du överväger privat lån konsolidering, ansöka om ett federalt lån, är anledningen till detta att bättre maximera federala lån som är tillgängliga. Privata företag som Sallie Mae rekommenderar det.

 

Här är flera federala lån:

o Perkins lån finansieras av regeringen. De har en mycket låg ränta men är behovsbaserade, en finansansvarig skulle avgöra om en student är berättigad.

 

o PLUS Lån är för föräldrar till studenter. Det finns också PLUS-lån för studenter. Betalningar på denna plan kommer att börja när detta lån är godkänt. PLUS-lån tillåter dig att ta upp till 10 år för återbetalning. Kommersiella banker och online långivare erbjuder PLUS-lån för både föräldrar och studenter.

 

o Stafford-lån erbjuder en låg ränta. De höjer inte sina räntor mycket högre. Stafford-lån kräver inte att en student betalar någon ränta medan han är i skolan och inte är skyldig att betala lånet under sex månader efter examen. Det erbjuder 10 år för återbetalning.

 

Här är några privata företag som erbjuder Lånkonsolidering:

o Långodkännande Direkt erbjuder räntor så låga som 3 procent. Minskar en studerandes månatliga lån till så mycket som 60 procent.

 

o Citibank tillhandahåller program som CitiAssist Undergraduate and Graduate Loans, CitiAssist Health Professions; CitiAssist bostad, omlokalisering och granskningslån; och CitiAssist Law and CitiAssist Bar Exam Lån. Studenterna får en 0,25% räntesänkning i deras automatiska betalningsprogram. Dessa program tar upp till 20 till 25 år att betala tillbaka.

 

o EdFed är ett annat privat företag. Genom att välja en av deras program kan en student sänka sin månadsbetalning med upp till 60 procent. De ger också räntebetalningar. Fasträntan på EdFed är det vägda genomsnittet av räntorna på de lån som en student konsolideras, avrundad till närmaste 1/8 procent.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.